ca

CONSELLS

Llar de foc #domicilisegur

Llar de foc #domicilisegur

En la construcció i el manteniment de les llars de foc s’han de seguir les indicacions dels fabricants o constructors i utilitzar materials adequats. Cal fixar-se especialment en les distàncies als materials combustibles.

Construcció

L'aïllament de la xemeneia. La xemeneia ha d’estar aïllada o prou separada de materials o elements combustibles propers. Cal parar compte quan el conducte traspassa sostres, falsos sostres o teulades al costat de fusta, parquet, estructures de fusta, materials plàstics i sintètics, que es poden incendiar.

Els elements combustibles, a distància. Les parets, el sostre i el terra del costat de la llar de foc no han de ser ni han de contenir material combustible: paper, fusta, catifes, moqueta, parquet…

Els barrets antivent i eòlics. Els barrets de les xemeneies han de ser antivent. Els barrets eòlics (els que donen voltes amb el vent), en cas d'incendi, poden estendre les flames cap a la teulada de l'edifici.

Funcionament

El que no s'hi ha de cremar. Líquids inflamables per encendre o atiar el foc. Llenya o fusta humida o verda (l'ideal és que l'arbre s'hagi talat la temporada anterior) o resinosa perquè pot produir dipòsits de sutge i quitrà a la xemeneia. Fusta tractada, perquè pot desprendre productes tòxics. Altres tipus de combustible no determinats pel fabricant.

Un foc viu sense massa llenya.El foc ha de ser viu, però sense massa llenya, perquè tingui un bon tiratge. Així evitarem la producció de productes tòxics i l'acumulació a la xemeneia de sutge i quitrà, que poden acabar incendiant-se.

El que no s’ha d’acostar al foc. No hem d’acostar a la llar de foc la roba perquè s'eixugui, ni joguines, ni mobles ni coixins... Hem de mantenir la reserva de llenya al lloc adequat, on no pugui encendre's (hem de seguir les indicacions del fabricant de la llar de foc).

La llar encesa. Recomanen d'apagar la llar de foc quan ens n'anem a dormir o sortim de casa. Si no l'apaguem, a les llars de foc obertes, hi hem de col·locar una pantalla mataguspires. No hem de deixar sola la canalla amb la llar de foc encesa.

La ventilació.És molt important que l'habitació o estança on hi ha la llar de foc tingui la ventilació adequada. Evitarem problemes de tiratge a la xemeneia, la concentració de productes tòxics, sobretot el monòxid de carboni, i la mala olor.

Manteniment

La neteja. Hem de poder comprovar, netejar, escurar els conductes i recuperar-ne el sutge, que podria acabar cremant o danyant els conductes, seguint les instruccions del fabricant. Almenys, cal fer-ho un cop per temporada en cas d'ús habitual de la llar de foc. Calen estris i raspalls adequats i no s'han d’utilitzar productes químics de neteja que no siguin recomanats pel fabricant.

La xemeneia, que no perdi fum. La xemeneia no ha de tenir cap forat. El fum és tòxic i, a més, pel forat es pot acabar calant foc sobre materials combustibles que hi hagi prop del conducte.

La llar sense encendre durant molt de temps. Si fa diverses temporades que no hem encès la llar de foc, l'haurem de fer revisar per personal especialitzat i determinar que no hi ha obstruccions ni fuita de fum al conducte.

La protecció contra incendis. Si volem augmentar la nostra seguretat, podem instal·lar un detector d'incendis i de monòxid de carboni, i disposar d'un extintor portàtil per al cas d'incendi. Cal saber com fer ús de l’extintor en aquest cas.

*Consells extrets dels Bombers de la Generelitata de Catalunya.
Comerciants #ComerçSegur

Comerciants #ComerçSegur

A continuació us facilitem un seguit de consells que us poden orientar de forma genèrica.

- Porteu un control del nombre de còpies de claus de l’establiment i de les persones que en disposen.

- Cal que els treballadors i treballadores siguin conscients que les persones desconegudes no han de conèixer les mesures de seguretat instal·lades.

- També han de conèixer aquell àmbit de la seguretat que els pertoca o els pot afectar (cal defi nir el coneixement de la seguretat de l’establiment en funció del grau de responsabilitat).

- Si no disposeu de vigilant de seguretat, designeu persones de confiança que coneguin els sistemes de detecció que hi ha instal·lats i que es responsabilitzin de connectar-los.

* Consells extret de la Generelitat de Catalunya, Cos dels Mossos d'Esquadra

Xarxes socials #domicilisegur

Xarxes socials #domicilisegur

Quan marxem de casa uns dies per vacances és important anar amb compte en les xarxes socials , ja que la informació exposada en ella pot donar pistes als lladres que el domicili queda buit, no penjar fotos durant el viatge , ni donar pistes dels dies que estaras fora.
si vols compartir amb els teus amics les teves fotos fes-ho ha la teva tornada a casa.
Claus #domicilisegur

Claus #domicilisegur

Quant marxis de vacances o estiguis fora de casa cal tenir algunes precaucions amb la habitatge per tal de deixar-la segura. Tot i que cada vegada hi ha més consciència de seguretat i es fa menys encara hi ha gent que amaga les claus en algun lloc de la casa , eviteu deixar-les sota l’estora , la bustia , o qualsevol altre lloc del jardí , per que això fa mes vulnerable la vostre habitatge .

SERVEI TÈCNIC

Contacti'ns als telefons habituals : 938 220 220 o 938 774 971

TREBALLEM PER LA SEVA SEGURETAT

La seva seguretat la nostre preocupació

PRESSUPOST SENSE COMPROMÍS

Dissenyem sistemes de seguretat a mida

PAGAMENT SEGUR

La tranquilitat d'una compra segura a internet